Podruhé – 15 týdnů 2 dny po operaci (2. kontrolní rtg)

Rentgeny máme za sebou, vše vypadá výborně – žádný výpotek, bez artrózy, implantáty drží tam, kde mají, kost už je skoro úplně zahojená. Vycházky máme povolené bez omezení (samozřejmě nemůžeme hned vyrazit na dvouhodinovou), s opatrností i na volno, ale zatím se musíme vyvarovat prudších pohybů, skákání apod., to až tak po dalších třech čtyřech měsících, pak můžeme cokoliv co dříve, údajně už je malá pravděpodobnost, že by se něco mohlo stát (myšleno v souvislosti s operovanými koleny), ale i tak to nebudeme přehánět a budu už napořád přihlížet k tomu, že má obě nohy operované.

Také mi pan doktor říkal, že kdyby jsme někdy museli na magnetickou rezonanci, nebo kdyby mu měli něco dělat s nohama, máme upozornit, že má pes titanové implantáty.

Jo, a nakonec jsme museli na rentgeny uspávat, že to tak bude lepší i kvůli napolohování. I když jenom tak zlehka přispávali, tak tentokrát to pesanovi nějak nesedlo, budil se v ordinaci asi půl hodiny, naštěstí bylo fajn, že nás tam v klidu nechali, až se sám postaví a nezačali nás po pár minutách skoro vyhazovat, i když byl pes úplně mimo a nebyl skoro schopen stát na nohách (jak už se mi to jednou na VFU stalo). Normálně byl vždycky po narkóze celý den strašně ospalý a až do večera o něm nebylo vědět, ale tentokrát na něm bylo vidět ještě i další den ráno, že je mimo a až během dopoledne se vzpamatoval úplně. Ani se tomu nedivím, za poslední rok má za sebou dvě operace, pět narkóz, třikrát rentgenování, dohromady bral cca dva měsíce antibiotika, takže jeho organismus dostal pěkně zabrat.

Tady jsou rentgeny levého kolene zepředu a z boku, které jsem dostala vytištěné (bohužel jsem si je trochu rozmázla).

blog-foto-2-15-tydnu-2-dny-01 blog-foto-2-15-tydnu-2-dny-02

4 comments
  1. Daniel said:

    Ahoj, drzime vam velmi palce. My mame tiez akurat po operacii TTA, teraz je 2. den po. Dnes naslapuje na nozku menej, asi ho boli viac. Zajtra ideme na prevez.

  2. Lenka said:

    Dobrý den,
    jak to vypadá s vaším pejskem po druhé operaci ?, můj pes již nemá žádné problémy, minulý týden jsme byli na Malé Fatře na turistice a zvládal naprosto bez problémů, K.

  3. Zuzii said:

    Zdravím Vás,

    tak na nás to dolahlo opať. V pondelok sme absolvovali ďalšiu operáciu druhej nohy u Mvdr. Hnízda. Deny je až prekvapivo v pohode (aj keď sme mali rizikovú operáciu so slabím srdiečkom), dostali sme ho so zabandážovanou nohou, na ktorú sa 2. deň po operácií postavil keď cikal a snažil sa už aj pohrabkávať, pričom mne sa len otáčal žalúdok :/ Dúfam, že všetko pojde v najlepšom poriadku, pretože zachvílu už z tolkých psačích problémov budem už šedivá :/
    A vaši psíkovia sú na tom ako? Ako ste zvládali operáciu č. 2? Mali ste tiež nohu previazanú?

    Ďakujem za informácie a želám vela šťastia!

    • jitkha said:

      Zdravím, doufám, že už je Deny v pořádku a zase běhá :). Taky už jsem z těch všem problémů šedivěla, ale naštěstí už to máme všechno dávno za sebou a doufám, že už mě tohle (ani nic podobného) nepotká.
      Právě první operace probíhala naprosto v pohodě a v podstatě ukázkově se vše hojilo, až u té druhé nastaly komplikace se špatným srůstáním rány a nahromaděním tekutiny v noze. Jinak děkuji za optání, daří se nám dobře, pesani jsou zdraví, starší nedávno oslavil 11 let a zanedlouho bude ten mladší – operovaný – slavit 7 let a elánu mu neubývá, ten si z operací nic nedělal a běhá jak zamlada :).

Napsat komentář